lördag 16 juli 2016

Sommar!

Ja, nog tycker jag inte det varit än höjdarsommar...än! Men man lever väl på hoppet, läste just värmebölja på väg men vet sjutton om jag tror på det. Vi får se och hoppas vädret blir lite bättre.

Vi har dock haft lite besök och det känns alltid som ett tecken på att sommaren är här. Tyvärr gled midsommar förbi ganska osynligt lite trist nog saknar man midsommar. Bara det här att få hylla sommaren. Men här i England känns det bara som det är en årstid ingen förväntansfull längtan till sommaren den bara händer!

Knoddan har en vecka kvar i skolan sedan sex veckors lov. Med begränsad kassa hoppas jag ändå vi kan hitta på lite ovanliga roliga saker. Har lite kollat runt lite och pratat lite med andra mammor så har en del bra saker på lut. Bästa är i alla fall två veckors semester ska bli skönt komma iväg till gamla hemlandet, maken stannar hemma och passar katterna. Jag hoppas han kanske t om fixar lite här hemma. För här behövs det verkligen lite uppfräschning. Vi funderar på om vi ska göra själva eller hyra in någon. Klart det blir dyrt med material fast det måste man ju ha men man kan få tag i folk som gör det för ganska ok pris. Vi tog hit en gubbe och en annan som bor här och har egen firma för få en prisidé. Den första gubben sa för göra hallen samt taket i vardagsrummet 800 pund, alltför dyrt! Grannen med egen firma sa 350 och det verkar ju bättre så vi får se. Det är just hallen uppe och nere samt taket i vardagsrummet som verkligen behöver göras. Sedan borde extrarummet också göras men det kan vänta. Golvet i vardagsrummet måste också göras, jag sliter med heltäckningsmattan sedan gillar jag den inte heller. När vi flyttade in var det bara masonit på golven inte klokt att de räknar det som vårt jobb att fixa! Vi sätter nu vårt hopp till att värden ger oss ett nytt kök i alla fall ny skåpluckor. Golv kan vi fixa själva men skåpen är hänger verkligen på sista versen!

Nu kör vi lite bilder!

Knoddan trendsettern, går till skolan i tjejshorts och start en revolution!

Fish and chips på fredagen så klart!

Sa du fish???

Bästa kusinen på besök!

Hemmagjord morotskaka bästa fikan i solskenet!


2 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Nu i sommar har sambon och jag haft en veckas ledighet tillsammans när dottern var på korttids-boende.Vi tänkte att vi skulle hinna tapetsera om i köket, men efter lite funderingar så bestämde vi oss för att bara vila istället, det behövs det med, de där tapeterna får komma upp en annan gång :)

Sophie sa...

Tapetsering kan man göra när det är trist väder ute! Man måste få vila och ha det skönt också. Hoppas ni får en fortsatt trevlig sommar hela familjen!