fredag 5 april 2019

Knoddan Humanitären!

Ja, nu har det åter gått lite tid innan jag tittat in här, men vi lever och mår bra. Våren har kommit men verkar tveka så kallt vissa dagar man fått dra fram vinterjackan igen. Knoddan vill inte ta tunnare jacka än men frysa vill man ju inte. Det är så härligt med all grönska blommor och träd som knoppas. Sedan alla fåglar som håller symfoni i ottan, jag älskar ligga i sängen och bara lyssna. Så där mycket fåglar har jag aldrig hört hemma i Sverige. Vi bor ju nära stora grön områden och har t om åkrar inte så långt bort.

Nu har vi snart påsklov ska bli så skönt. Vi har lite inbokat Knoddan och jag för maken jobbar nästan hela tiden de närmsta veckorna, kurs och jobb. Han har nu jobbat ett bra tag på nya stället och trivs bra. Detta är ett av de största och äldsta företagen här i Hull, Reckitt Benckiser. Jag är mer än nöjd då han kan handla i deras egen shop och köpa det de tillverkar till löjligt billiga priser. De tillverkar massor mest rengöringsprodukter och medicin.

Knoddan ser nog också framemot lite ledighet. Hon har varit glad senaste dagarna då en ny pojke har börjat i klassen. Pojken är från Syrien och kommit med sin familj hit så vi har pratat mycket om att fly och om krig. Men också om att visa och hjälpa de som har det svårt. Jag är så stolt över Knoddans medmänsklighet och självklarhet över vad som är rätt och fel.
Det var den internationella bokdagen för ett tag sedan och många klädde ut sig efter en bok eller person från en bok. Vet inte hur många Harry Potter vi såg den morgonen. Ciara var helt inställd att vara Anne Frank vilket var underbart att se hon verkligen tänkt på någon som betyder något. Vi hittade en klänning med tillbehör som hatt och väska från den tiden. Vi gjorde håret likt Annes frisyr och hon hade fått beröm av sina lärare vilket var kul.

Ja, nu kom alltså nya klasskompisen Mohammad till klassen i veckan och Knoddan kom snabbt upp på morgonen i vetskap att få hälsa honom välkommen. Jag är väldigt glad att skolan välkomnat honom så bra och alla barn var lite uppspelta få en ny kompis. Ciaras skola är verkligen är en bra skola på många sätt. Sedan har deras kör och brass orkester vunnit över andra skolor i veckan, vilket var extra roligt. Knoddan är med i percussion gruppen men det är först i femman man får tävla.

När vi gick hem igår gick vi med Mohammad och hans mamma så nu vet vi var de bor. De pratar inte så bra engelska men med gester kommer man långt!


Inga kommentarer: