torsdag 4 oktober 2012

Två tanter pratar!





I går kväll fastande jag för ett program på Sky art, det är en av de kabelkanaler vi har och är som namnet säger artigt!?! De visar en massa bra program, filmer etc. I går var det ett program i en serie där två person pratar med varandra, de är på något sätt involverade inom kultur. Programmet heter Living the life.

Så nu var det Brigitte Nielsen och Britt Ekland av alla människor men det var ganska kul höra dem prata, de känner ej varandra sedan tidigare. De pratade om hur de kom att bli kända men mest var det om männen i deras liv, vilket kanske var lite trist. Jag tror inte en man skulle prata så mycket om kvinnorna i sitt liv över vad de åstadkommit!

Men det var ändå ganska kul och det var intressant se hur skandinaviska dessa tjejer är och var! Hur de tänker och hur de som unga träffade de som blev deras makar. Brigitte, som tydligen heter Gitte men fick ändar sitt namn då ingen i den engelsktalande världen kunde säga det! Hon träffade ju Sylvester Stallone och Britt gifte ju sig med Peter Sellers. Det var ofta riktigt roligt speciellt när Brigitte lätt mobbade Britt över att Peter Sellers var så "ful"  medan hennes karl var så kroppligst snygg, särskilt när han kom ut ur duschen!!! Inget av förhållandena höll Herr Stallone var svartsjuk och Herr Sellers var manodpressiv!!

De pratade även om sin barndom flera gånger återkom de till den miljö de växte upp i, båda kom från vanliga vad jag skulle säga skandinaviska hem med allt de innebär i tanke och handling. Jag såg mig också se att en längtan tillbaks till det fanns där. Dessa tjejer ville ut som unga pröva sin vingar bara för att sedan längta hem till det som var. Så åter blir mottot "Borta bra hemma bäst" in befriat!!! Det hela slutade med att Brigitte bjöd in Britt till Danmark på en dansk middag och Britt bjöd Brigitte till "landet"!

Inga kommentarer: