måndag 14 maj 2012

Hejsan...

...det var ett tag sedan men i helgen var vi borta och förra veckan bara flög förbi! Jo, vi var i Knoddans hemstad för att hälsa på hennes två fosterfamiljer. Tyvärr blev den fostermamman hon hade först sjuk så vi fick ställa in det. Vi hade planerat se en familj på fredagen och en på lördagen samt åka hem på söndagen. Nu spenderade vi fredagen med lite promenrande i staden och då vi inte kom dit förrän vid två tiden blev det en det ok och kändes inte för "långt". Vi bodde på samma hotell vi bodde på under tiden vi lärde känna Knoddan. Staden hon kommer ifrån är trevlig bra shopping och en stor, fin marknad så mycket att göra. Jag hade gärna tittat lite mer men maken hade av någon anledning bråttom hela tiden.Ville väl hitta en pint!!!  I alla fall vi hade ganska bra väder sol men kall blåst, här som där ingen vårvärme!!

På lördagen åkte vi till andra fostermamman Paula efter vi strosat på lördagsmarknaden. Det var kul att ses och det blev en trevlig eftermiddag. Paula bor med sina föräldrar samt två fosterbarn, Cheruben som vi träffade medan vi lärde känna Knoddan och känns som en liten släkting. Nu har hon också lille Lintotten, båda killarna är ca tre år. Cheruben har ju varit bortadopterad två gånger men blivit "återlämnad" vad tror folk, man har ångervecka?? I alla fall har detta satt sina spår och han behöver lite terapi men nu är han snart på väg ut i adoption, hoppas så han hittar hem till "sin" mamma och pappa!!

Lille Lintott är så söt och go, vi har träffats en gång tidigare. Knoddan är också mycket förtjust i honom då han gillar att kramas lika mycket som hon!!! Han är glad och fin på alla sätt och nu letas det föräldrar för honom. Jag blev dock helt beklämd när Paula berättade att ett par som var intresserade av honom. Men när de såg en bild sa de att det såg ut som han hade FAS Feotal alkhol syndrom... Jaha då har jag det med och du med för finns inte ett spår av det i hans fina ansikte!! Han har inte några tecken på det och han HAR det inte alls. Så de sa nej, fy fan ursäkta men jag blir så arg!!

Ska dessa barn om han nu hade det ska de inte få en mamma och pappa?? Det som är otrevligt eller vad jag ska säga i adoptionsprocessen är att man kan välja och tacka nej. Till viss gräns kan jag förstå det men å andra sidan när man som här ser en liten kille man gillar och "tror" han har FAS och även om man får veta att så ej är fallet ändå säger nej. Vi sa tidigt vi vill inte välja vi sa i och för sig vi ville "ha" en tjej under tre men även att vi tar den vi får. Inget barn som presenterades för oss sa VI nej till det var andra faktorer som spelade in. Sedan beskrevs inte Knoddan så positivt för oss utan man fokuserade på mammans missbruk. Men vi kände det var ok och vi sa ja....så klart!! En liten en som behöver en mamma och pappa, och vi är just en mamma och pappa så varför inte?!?!?

Om man föder ett barn eller adopterar ett barn kan ju framtiden ha något på lur som ändrar allt. Så om jag kunde skulle jag visa en bild på Lintott och då skulle du säga som vi sa och syrran sa ta hit honom på stubben!!!! Det är trist att veta att pojkar och äldre pojkar är de som "de" flesta inte väljer.....


På tåget!

Inga kommentarer: