söndag 6 januari 2013

Klaustroforbi

eller vad det heter! I nyårshelgen blev jag sittande framför tvn och såg Eastenders. Jag brukar aldrig se det men ibland som nu fastnade jag framför det då de visade repris av veckans alla avsnitt. Det verkar som de engelska såporna hade verkligt "spännande" storylines under jul och nyår. Jag tyckte det nog inte var så bra rent teatermässigt och efter ett tag blev jag mer uppretad på den klaustrofobiska känsla man fick.

Det utspelar ju sig vad jag förstår i en förort eller del av London. Utescenerna är minst lika små som innescenerna, allt känns smått och ihopklämt. Jag satt och retade mig på att det förstörde realismen. Inomhus stod folk nästan på varandra och köksbordet med stolar var så litet man knappt kunde ha tallrikar på det om man satt mer än en vid det.

Nu vet jag att England har minsta, i Europa bostadsytan och jag såg t om ett program där de visade att när de sålde hus hade man specialgjorda möbler så rummen såg större ut. Vi köpte en soffa ja, två soffor för ett tag sedan en tresits och tvåsits. Tvåsitsen kan man väl tränga ner två rumpor men i tresitsen tror jag det blir trångt. Men något konstigt är det här ofta när jag ser program t ex där de letar bostad kan folk utbrista, det här var stort eller det här var en bra storlek när något är normaltstort!! En granne beskrev en gång sin mammas trädgård som "huge" dvs enorm vilket jag kunde konstatera att den icke var när jag såg den!! Jag sitter ju själv i ett hus där värden en gång sa att det var gott om utrymme i sovrummen. Jo, jo när vi köpte en ny dubbelsäng och satte in den i sovrummet kunde vi konstatera att så var icke fallet. Väggen vid fotändan är så nära sängen så när man går där kan man bara gå i sidgång!!

Ta bara detta med dubbelsäng...man tänker då enkelsäng eller dubbelsäng. Men icke här då har man enkelsäng, dubbelsäng och kingsizesäng vilket är som våra dubbelsängar. Dubbelsäng trodde jag var just en dubbel dvs stor säng för två och jag led mig igen år sovande i en. Men sedan kom jag på hur det var och vi köpte en kingsize och nu sover man bättre!




Inga kommentarer: