torsdag 15 december 2011

Mer overall, en massa lek och Knoddans utsökta behandling av Svenska och Engelska språket!

I dag var vi på Adopcenter, de har en lekgrupp en gång i månaden för adopterade barn. Vi har inte hunnit gå förrän denna månad. Knoddan var spänd och glad över få leka lite. Hon frågade om hon fick "gosa med barnen" jag sa att man får se en del vill inte gosa och en del t ex killar vill kanske inte gosa med en tjej! Vi kom dit vid 10 då det började några barn var där bara killar!! Det störde inte Knoddan hon lekte på för fullt. När hon satt bredvid en liten kille sa han "här sitter jag med en tjej"!! Det var faktiskt kul träffa andra adoptivföräldrar, några hade vi träffat tidigare under de dagar vi haft seminar mm. De flesta barnen var under tre år och som sagt bara pojkar. Vi pratade och delade erfarenheter och det var tydligt vi haft "tur" som haft det så bra och lätt genom hela vår adoptionsprocess. Det bjöds också på ett bord fyllt med kakor, russin och frukt mm. Knoddan blev helt paff när hon såg allt gott!

När vi gick fick vi mycket beröm för Knoddans rosa overall alla tyckte det var så praktiskt och bra plagg för småfolk denna årstid! Ja, inte behöver man väl vara geni för fatta det men kanske bara svensk hihihi!!

Knoddan är som sagt tvåspråkig och smart som hon är kan hon använda språken hon kan kanonbra. Här är bara ett exempel.... Hon vet att mamma och pappa pratar olika språk och att hon kan båda. Det kan då låta såhär.

När vi pratar om något på svenska och hon vill prata om pappa säger hon....Pappa, Daddy också pratar vi engelska då kan hon säga Daddy, Pappa also! Är inte detta en smart unge jag bara frågar????


Stolt mor med älskad Knodda!

1 kommentar:

Béatrice sa...

Jag vet hon är så duktig. Jag hör ju henne nästan varje dag. Puss på lilla gumman! Kram!